Barpraat

Toen Bart te horen kreeg dat er een monteur bezig was in de keuken van ’t Huiken, reageerde hij tegen Kees, bedoelend als grap, dat hij net deze week een teamschaal wou bestellen. Helaas voor Bart was alleen de oven stuk. Dus met uitzondering dat als de teamschaal bestaat uit diepvriespizza’s, mag Bart gewoon een teamschaal dokken. Hij was overigens best lekker, Bart!

(apr 2007)


Jurjen is in de ban van 007. Zijn reden dat hij er drie weken niet was, was omdat het James Bond-maand schijnt te zijn. Overigens houdt Jur het wel nog steeds bij chocomel, hoewel het wel prachtig zou zijn als onze Jur een ‘Vodka-Martini, shaken not stirred’ zou bestellen. (al is het alleen om het uitspreken ervan)

Twee weken later, Jurjen op de zevende zet: 0 – 0. Nu doet hij zijn naam 0-0-7 eer aan!

(okt 2007)


23 februari gaat Caïssa meedoen aan het Kees Bruijnes toernooi. Een volleybaltoernooi waarin meerdere sportverenigingen van Elburg gaan meedoen, en dan kan de schaakvereniging niet achterblijven uiteraard. Echter moeten er twee dames meedoen per team. Dus gaan de leden van Caïssa druk op zoek naar dames. Verschillende geruchten gaan al de ronde: Johanna, uiteraard, Karin Pruijssers, Ruud’s dochter Melanie, en ook….. de achterbuurvrouw van Folke!

(jan 2007)


De normale Teamschaal is gefrustreerd! Na jarenlange monopoly op de magen van de schakers, heeft hij sinds kort concurrentie gekregen van ‘Teamschaal Patat’ en ‘Teamschaal Bitterballen’. Het is vooralsnog niet zeker welke als beste uit de bus komt, en de verwachting is dat de selectie nog lange tijd gaat duren.

(feb 2007)


Na het bezoek aan de speellocatie in Harderwijk pleiten Folke, Arjan, Bart en Willem voor meer variatie in de keuken van ’t Huiken. Na de nette gelijkspel tegen De Combinatie, , konden de mannen zich storten op een verse en zeer lekkere loempia! Dit viel sterk in de smaak bij de schakers en hierbij pleiten zij dat loempia’s ook in ’t Huiken bestelbaar moeten worden. Folke: “Deze loempia’s zijn beter dan een gemiddelde teamschaal.” Arjan: “En voedzamer, bovendien ben je gelijk vol” Bart: “We krijgen er zelfs sambal bij.” Tenslotte Willem: “Verdorie, kan ik naar jullie gesmikkel kijken, mag ik er ook één?”

De barvrouw in de gelegenheid, genaamd Kelly, krijgt direct een eervolle vermelding in het barklassement. De hoeveelheid punten die ze krijgt ligt aan de reactie van de barmensen op eigen grond.

(maart 2007)


Een bitter tegenvaller voor Yvon Jaspers. Na het uiterst succesvolle Boer zoekt Vrouw is haar nieuwe programma compleet geflopt. Hierbij ligt het niet aan tegenvallende kijkcijfers of hoge productiekosten. Nee, de kandidaat is nog meer verlegen dan de platte boeren, en weigert elke vorm van contact. Het programma ‘Marc zoekt Vrouw’ heeft dus geen lange toekomst in petto.

(nov 2009)


Caïssa heeft een nieuwe Lord of the Rings! Nee, nu eens niet de winnaar van de LOTS-trofee, maar ons eigen Bart! Sinds een maand loopt hij trots rond met een zilveren ring rond zijn rechter ringvinger. Een vriendschapsring, volgens Bart, die overigens nog steeds geen woord spreekt over zijn verdere plannen met de Friese Johanna.

(nov 2009)


Quotes:

Folke: Moeten we eigenlijk niet gaan oefenen voor het Kees Bruijnes toernooi?

Sibbele: Je hebt gelijk! Alie, mag ik nog een rondje hier!!!

Geef een reactie