2006-2007

Eindstand 4e klasse B 2006/2007
 Klasse 4B    Mp Bp 1  2 3 4 5 6 7 8      
1. Caïssa 2    13 29½ x  4 4½ 5½ 3½ 4 3 5	Kampioen     
2. De Combinatie 2 10 27 2  x 4 4½ 5 2½ 3½ 5½
3. Schaakstad 9  8 23 1½ 2 x 2½ 3½ 5 4½ 4
4. VSG 4      8 20 ½  1½ 3½ x 3½ 3 3 5
5. Lelystad 3   6 21 2½ 1 2½ 2½ x 3½ 4½ 4½
6. Olst 2     6 20 2  3½ 1 3 2½ x 5 3
7. PSV/Dodo 4 j  4 16 3  2½ 1½ 3 1½ 1 x 3½
8. Zwolle Zuid 2  1 11½ 1  ½ 2 1 1½ 3 2½ x
Ratingoverzicht 2006/2007
  Caïssa 2    1 2 3 4 5 6 7 Ap Bp KNSB TPR W-We
1. M. Voulon   0 ½ 1 1 1 1 - 6 4½ 1606 1746 +1,1
2. A. Mulder   0 1 1 0 ½ 1r 1 6 3½ 1554 1517 +0,4
3. W.v/d Hulst  - - - - 1 - - 1 1 1544 1700 +0,4
4. A.R. Aldenzee 1 ½ ½ - - - 1 4 3 1583 1648 +0,2
5. M. Land    1 0 1 1 0 0 ½ 7 3½ 1497 1366 -1,1
6. S. Bonthuis  - 1 1 - 1 1 1 5 5 1556 1851 +1,3
7. B. Bosman   - - - 1 - - 1 2 2 1508 1578 +0,1
8. J. Hofstra   - - - 1 0 1 - 3 2 1308 1330 -0,6
9. J. Kroese   1 1 1 1 - 0 0 6 4 1254 1414 +1,1
10. A. Postema   0 - - - - - - 1 0

Nette slotronde kampioenen tegen Schaakstad 9 (4½ – 1½)

In Putten, bij schaakvereniging PSV/DoDO, werd de slotronde voor deze poule gespeeld. DoDO was ons dit jaar niet goed gezind. Tegen het jeugdteam werd het aan het begin van het jaar 3 – 3, en kon er geconcludeerd worden dat Caïssa 2 een offday had. Gelukkig was dat de enige totale offday, want Caïssa 2 was reeds winnaar van de poule! Een feit dat eigenlijk ook aan het begin afgedwongen werd, door in Harderwijk met 4 – 2 te winnen van De Combinatie 2.

Wat restte was dus de slotronde. Hoewel het nergens meer om ging, dachten de heren van Caïssa 2 er niet aan om een b-team naar Putten te sturen. Van de vaste waarden ontbrak alleen Markus, om zeer begrijpbare redenen. Hierdoor mocht Marc voor het eerst in zijn korte schaakcarrière aantreden op bord 1. Daarnaast vertrouwelijk Arjan met zwart, Sibbele, Ruud, Benny en Jacob.

Enigszins verlaat werd er aangevangen. Arjan had al snel zijn geliefde Aljechin op het bord en zijn tegenstander kende deze opening schijnbaar niet. Al pruttelend en mompelend deed hij zijn zetten, maar kwam in het hele stuk niet voor. Op een gegeven moment verloor hij door een nette combinatie zijn dame. “Ow, daar gaat mijn Dame. Maar ik geef nog niet op!!” sprak de op leeftijd zijnde man. Drie zetten later gaf hij alsnog op. 1 – 0.

Marc speelde op bord 1 een goede partij. Zijn Morra gambiet werd geweigerd. De theoretische Marc kende de gespeelde strategie niet, wat hem op een kwaliteit kwam te staan. Echter door goed spel wist Marc een kwaliteit terug te pakken, waardoor de stelling redelijk gelijk kwam. Een remiseaanbod werd dan ook aangenomen. Beter verging het met Sibbele. Hij had de unieke kans om al zijn OSBO-wedstrijden van dit jaar te winnen. Deze kans pakte hij met beide handen aan. Hij probeerde Noors Gambiet, maar zijn tegenstander weigerde de tweede pion. Sibbele’s stelling was al veel actiever en een toren ging verloren. De tegenstander gaf op en Sibbele pakte het unicum. 2½ – 1½.

Na een nette overwinning van Ruud was het lot bezegeld. Caïssa 2 zou ook zijn laatste wedstrijd winnen. Benny en Jacob, de enigen die nog speelden hadden geen druk van een overwinning. Benny deed dit echter wel. In een Franse partij kwam de zwarte dame binnen op de damevleugel. Benny had echter goede compensatie in het centrum. Doordat de zwarte dame geen dreiging vormde kwam hij veel beter in de partij en kon uiteindelijk de overwinning naar zich toe trekken.

Helaas eindigde het jaar voor Jacob een stukje minder. Na de eerste 4 wedstrijden te hebben gewonnen, ging het een beetje minder goed. Vandaag kreeg hij een redelijke aanval te verduren, na een lange avond moest hij toch zwichten. Hiermee kwam de eindstand op 4½ – 1½.

Een zeer goede uitslag om het jaar mee te eindigen. Met 6 overwinningen en 1 gelijkspel is Caïssa 2 verdiend kampioen geworden. Volgend jaar wacht echter een zware kluif. Toch een leuke uitdaging voor spelers als Markus, Marc en Arjan.


Caïssa 2 gepromoveerd!!!

Inderdaad, je kunt zeggen dat poule 4B in de OSBO niet de moeilijkste poule is. Vergelijk het bijvoorbeeld met 4A. Daarin spelen Zwolle Zuid 1, Lelystad 2 en Olst 1. In 4B zitten Zwolle Zuid 2, Lelystad 3 en Olst 2. Mindere teams dan degenen die in 4A zitten, op papier.

Dat Caïssa 2 promotiekansen had was dus wel duidelijk. De enige zware tegenstander op papier was Combinatie 2. Die hadden ze in november, in Harderwijk, verrassend gewonnen met 2 – 4. Lelystad 3 leek ook lastig, maar zij hadden puntermindering gekregen door foutieve opstellingen. Bovendien won Caïssa 2 in Lelystad van dit team.

Zodoende was de stand in poule 4B zodanig dat Caïssa 2 los stond van zijn naaste belagers. Combinatie 2 volgde op 3 punten. Schaakstad 9 stond verrassend tweede op 1 punt achterstand. achterstand. Echter had Schaakstad 9 eerder deze week verloren van Combinatie 2. Met andere woorden, als Caissa 2 won waren ze zeker van promotie.

De tegenstander was Olst 2. Een middenmoter die eerder dit seizoen Combinatie 2 had verslagen, maar verder niet heel spraakmakende resultaten had neergezet. Echter moesten de heren van Caïssa 2 deze tegenstander niet onderschatten. De opstelling was gelukkig sterk. Markus op bord1, daarnaast Sibbele, Arjan, Marc Jacob en tenslotte Jurjen.

Olst 2 kwam maar met 5 personen opdagen. Dat betekende dat er 1 persoon aan de zijlijn moest toekijken. Na enig beraad besloot Arjan de reglementaire overwinning achter zijn naam te zetten. Dit betekent dat de opstelling licht wijzigde. Marc schoof tot zijn ongenoegen naar bord 2. Sibbele kwam aan bord 3 te zitten, gevolgd door Jacob en Jur.

Zoals gezegd was Marc niet geheel tevreden met zijn ‘promotie’ naar bord 2. Met de woorden van zijn teamleider (ondergetekende) dat hij tegen betere tegenstanders vaak beter speelt, begon hij. Zijn tegenstander schaakte echter nog sneller dan Marc zelf. Bovendien krijg hij de gehate Aljechin tegen zich. Hij verloor een paard op h5, kon dat weer redelijk recht krijgen met een kwaliteitswinst. Toch was zijn stelling om zeep en met een tweede aanval met de sterke lopers ging Marc schaakmat. 1– 1.

Het werd toch even zweten geblazen. Ondanks die reglementaire overwinning waren de stellingen op de borden niet om over naar huis te schrijven. Markus en Sibbele stonden gelijk. Jacob begon goed, maar zakte een beetje weg. Jurjen stond ook in evenwicht. Dan kan het gebeuren dat de stemming even omslaat. Jacob had zover alle OSBO-wedstrijden nog gewonnen. Nu had hij echter een (veel) mindere dag, want hij zag schaakmat over het hoofd! Helaas zag zijn tegenstander het wel. 1 – 2. Jurjen stond inmiddels goed voor met een stuk en een pion. Menigeen hield toch zijn hart vast, want Jurjen had niet echt de reputatie dat hij een voorsprong koelbloedig omboog in een overwinning. Gelukkig had iedereen en vooral Jurjen reden tot lachen toen hij schaakmat zette. De stand was weer gelijk en Jur werd geprezen. 2 – 2.

Toen boog de avond eindelijk in het voordeel van Caïssa 2. Sibbele kreeg in een eindspel met enkele pionnen en een paard het voordeel. Zijn tegenstander liet Sib gewoon 1 voor 1 de pionnen nemen. Nadat promotie onomkeerbaar werd, gaf hij op: 2 – 3. Markus had nog steeds een vrij moeilijk stelling. Een licht voordeel was er echter wel. Hoewel hij aan remise genoeg had, wilde hij voor de overwinning gaan, wat uiteindelijk lukt. Eindstand is 4 – 2. Daarmee staat Caïssa 2 drie punten los van alle belagers, waarmee directe promotie naar de derde klasse zeker werd. Een prachtig resultaat voor dit team.

Arjan Mulder


Promotie lonkt voor Caïssa 2 na krappe overwinning op Lelystad 3

Met de illusie dat de rivalen uit Harderwijk hun wedstrijd verloren hadden, reisden de heren van Caïssa 2 af naar Lelystad, om het op te nemen tegen hun derde team. Eerder was Lelystad 3 nog een promotiekandidaat. Echter door een foute opstelling zijn ze dure punten kwijtgeraakt en spelen ze geen rol meer in de strijd om promotie. Desondanks is het zeer zeker nog een team om rekening mee te houden.

Topscorer Jacob Kroese was er niet bij, evenals Ruud Aldenzee. Met reserven Willem van der Hulst en Jurjen Hofstra werd aangetreden. Lelystad staat bij de heren Caïssa ook bekend als een prettige ambiance, waar lang en gezellig nageborreld kan worden. De opstelling: Markus Voulon op bord 1, daarnaast Arjan Mulder, Willem, Sibbele Bonthuis, Marc Land en Jurjen.

Zoals wel vaker dit jaar is Marc als eerste klaar. In alle meligheid krijgt hij een jeugdspeler tegen zich die nog sneller speelt dan hemzelf. Marc komt daardoor niet in zijn spel en verliest snel een stuk. Jurjen stond op dat moment al een toren voor. Arjan daarentegen maakte in de opening, in zijn favoriete Aljechin, een openingsblunder, waardoor winst ineens onmogelijk was. Markus stond beter, Willem een pion voor en Sibbele stond ook niet slecht.

Marc verloor dus, echter Jurjen ook. Hij had wellicht wel 10 verschillende manieren om de partij te winnen, maar koos de verkeerde, waardoor hij zijn dame moest geven. Jurjen geeft gelijk op, en opeens stond Caïssa 2 met 2 – 0 achter! Met Arjan’s slechte stelling moest er gevochten worden voor gelijkspel.

Gelukkig won Sibbele zijn partij. Met een vooruitgeschoven pion in het centrum, en een verdedigende toren kon hij rustig richting promotie wandelen. 2 – 1 dus. Niet lang daarna won ook Markus. Hij had ongeveer alle stukken op de aanval, en het was wachten op de grote aanval, die ook uiteindelijk kwam. De zwarte verdediging kraakte en barstte. 2 – 2 dus.

Reservist Willem behaalde, na zijn remise in het eerste team eerder, dit keer een overwinning. Het pionnetje voorsprong bleek in het eindspel genoeg. Willem schoof rustig door en toen zeker was dat er meerdere pionnen te halen waren, gaf de tegenstander op: 2 – 3, de gelijkspel was er.

Toen was alleen Arjan nog bezig. Hij had de pion achterstand om weten te buigen door het ruilen van alle stukken. Met allebei nog 2 torens, 1 paard en 7 pionnen bood hij remise aan, om de overwinning veilig te stellen. Hoewel hij minder stond, met een geïsoleerde dubbelpion, accepteerde zijn tegenstander het aanbod. Daarmee werd de eindstand dus 2½ -3½ .

Caïssa 2 gaat nu dik aan de leiding in de poule. Promotie lonkt!


Geen verrassingen Caïssa 2 tegen Zwolle Zuid Schaakt 2

Kijk, je kunt wel vriendelijk zijn tegen elkaar, zeggende dat je een spannende partij verwacht. De teamleiders van Caïssa 2 en Zwolle Zuid Schaakt! waren beide echter realistisch. Deze partij moet een walk-over zijn voor Caïssa 2. De teamleider zag het ook als een goede ervaring voor zijn spelers om tegen het veel sterkere Caïssa 2 te spelen. Dank u voor het compliment.

Ruud was nog steeds ergens in het zuiden en Sibbele had andere verplichtingen, dus trad Caïssa 2, naast vaste waarden Arjan Mulder, Markus Voulon, Marc Land en Jacob Kroese, aan met Jurjen Hofstra en Benny Bosman.

Voordat iedereen goed en wel elkaar een mooie wedstrijd had gewenst, kon Marc alweer de hand schudden. In positieve zin, want hij had in de zevende zet schaakmat gezet. De toon was gelijk gezet! Leuk voor Marc dat hij weer een overwinning pakt.

Al na een uur spelen werd duidelijk dat er een monsteroverwinning in het verschiet lag. Op alle borden stonden de heren van Caïssa in het voordeel. De eerste, na Marc, die daarvan profiteerde was Jurjen. De arme speler had vorig jaar een moeilijk OSBO-seizoen, waarin hij alle wedstrijden verloor. Vandaag maakte hij zijn rentree en was gelijk succesvol. Met veel strijdlust wint Jurjen een toren. Via een prima mat aanval met Dame, paard en loper geeft zijn tegenstander op. 2 – 0

En toen kwam de mislukking van de avond, te weten Arjan Mulder. Geheel in zijn sas door een gewonnen paard, ging hij op zoek naar de directe winst. Met zijn gedachte al bij een overwinning ziet hij vervolgens zijn eigen verdediging over het hoofd, waardoor hij weer een paard moest inleveren. Arjan doet vervolgens een ‘krant-zet’, waardoor hij mat achter de paaltjes gaat (!) Verslagen geeft Arjan op, wetende dat hij het weer geflikt heeft. Een dergelijke blunder is zelfs op dit niveau ongelofelijk. Wel leuk voor Zwolle Zuid, want daarmee is de werd de eer gered.

Het verdere verloop van de avond verliep zoals verwacht. Het klasseverschil werd duidelijk op de overige borden, die allemaal voor Caïssa gewonnen worden. De einduitslag was dus 5 – 1. Het had gerust 6 – 0 kunnen zijn. Arjan was echter zo vriendelijk om Zwolle Zuid een puntje te geven.


Dikke overwinning Caïssa 2 op VSG 4 geflatteerd (½ – 5½)

De goede herinneringen aan VSG 4 waren een motivatiebron. Vorig jaar namelijk, wisten we met 1½ – 4½ in Ermelo te winnen. Tevens omdat we met exact hetzelfde team naar Ermelo afreisden, hadden we goede hoop in een overwinning. Markus Voulon nam wederom het eerste bord voor zijn rekening en Arjan Mulder zat naast hem op bord 2. Daarnaast aansluitende Ruud Aldenzee, Sibbele Bonthuis, Marc Land en tenslotte Jacob Kroese.

Zoals vaker dit jaar is Marc Land als eerste klaar. In de opening reeds had hij zijn tegenstander in een lastige stelling gedwongen. Echter duurde de werkelijke voorsprong wat langer, omdat Marc zijn complete damevleugel nog niet ontwikkeld had. Nadat dit gebeurt was, kon hij een stuk winnen, wat uiteindelijk winst betekende. 0 -1.

Vlot daarna stond ook de 0 – 2 op het bord. Sibbele had een aardig passieve tegenstander, die zijn stukken netjes achter hield. Hierdoor kon Sibbele zijn pionnen ver naar voren schuifen. Door een open h-lijn en een pion op g3, was de witte stelling al kansloos. Een schaakmat werd onvermijdelijk.

Een stuk lastiger, en ook meer controversieel, was de partij van Jacob Kroese. In het begon stond Jacob redelijk sterk, echter na een paar fouten stond Jacob een paar pionnen achter. Hij kon vervolgens het initiatief overnemen, wat leidde naar een matdreiging. De tegenstander deed vervolgens een verkeerde zet, wat tot mat in één zou leiden. Vervolgens drukte hij de klok in. Toen zag hij zijn fout, zette de toren terug, drukte de klok weer in, en deed vervolgens de juiste zet. Jacob, aardig als hij is, liet doorspelen. Hij had op dit moment een loper achterstand. Vastbesloten speelde hij door, en uiteindelijk zette hij alsnog schaakmat. De derde overwinning op rij voor Jacob en een 0 -3 voorsprong voor ons.

Daarna werd het voor de speler op de borden 1, 2 en drie nog zweten geblazen. Markus stond goed, Ruud stond erg gesloten en Arjan stond niet heel lekker. Hij dacht hij goed stond, maar hij stond een pion achter. En wit kon met sterke lopers de zwarte stelling aardig beschadigen. Toen ook een kwaliteit verloren ging, speelde Arjan op een remise, wat door een sterke loper goed mogelijk was. Echter maakt de tegenstander de blunder die bij kwaliteitsvoorsprong altijd mogelijk is. Hij zette zijn koning en zijn toren op dezelfde diagonaal. Torenverlies was onvermijdelijk en gedesillusioneerd gaf hij op. 0 – 4, een overwinning was zeker. Ruud kwam daarna overeen met remise. De stelling was gesloten en er was nergens een echte doorgang mogelijk. Markus won zijn partij ook uiteindelijk, wat de eindstand op ½ – 5½ bracht.

Een ruime overwinning die toch enigszins geflatteerd is. Bedoelende dat een overwinning altijd wel zeker was, maar dat de uiteindelijke uitslag toch wat minder verschillend kon zijn. Maar met 5½ bordpunten kan Caïssa 2 zich opmaken wellicht voor een promotie.


Caïssa 2 verrast in Harderwijk! 2 – 4

Vorige ronde, thuis tegen Putten, had Caïssa 2 nog een bittere pil te verwerken. Tegen een op papier mindere tegenstander werd met pijn en moeite een 3 – 3 gelijkspel gespeeld. Dinsdagavond mochten het tweede team aantreden tegen Combinatie 2 uit Harderwijk. Een lastige component, met sterke spelers. Vooraf was dus al duidelijk dat een nederlaag in Harderwijk mogelijk was. Desondanks had Caïssa 2 een sterk team uit Elburg meegenomen. Markus Voulon, Arjan Mulder, Ruud Aldenzee, Sibbele Bonthuis, Marc Land en Jacob Kroese waren van de partij. In deze volgorde was ook de opstelling.

In de beginfase werd vooral op de laatste twee borden al snel wat duidelijk. Marc Land zet zijn twijfelachtige verloop extern voort. In een simpele combinatie ziet de interne koploper een simpele loperzet over het hoofd, wat hem op een kwaliteit komt te staan. Op datzelfde moment won Jacob op bord 6 een stuk. Jacob kon vervolgens optimaal profiteren van de riant opengeslagen stelling en de tegenstander moest de partij opgeven. Een knap resultaat voor Jacob, te meer omdat dit zijn tweede overwinning uit twee wedstrijden is. Niet veel later gaf Marc op, na een lachwekkend remiseaanbod. De stand was dus 1 – 1. Wetende dat Caïssa 2 met een gelijkspel al tevreden zou zijn, werd er enthousiast verder gespeeld.

De avond was nog jong toen Sibbele toesloeg. In een klassieke Wolgagambiet kwam Sibbele, zoals de theorie voorschrijft, een pion achter te staan, maar hield een goede stelling aan over. De tegenstander kende blijkbaar de opening niet. Niettemin stond hij op zich niet gek. Echter, toen de verslaggever even helemaal in zijn partij geconcentreerd was, won Sibbele een stuk. Toen vervolgens via een aanval op de achterste lijn beide torens verloren gingen, gaf de tegenstander op. Even later werd de partij van Markus op bord 1 zonder noemenswaardigheden remise, waardoor de stand 1½ – 2½ in ons voordeel was. De wedstrijd was nog maar anderhalf uur jong, en er waren reeds 4 partijen afgerond.

Deze partijen duurden aanmerkelijk langer, te meer omdat Combinatie 2 nu moest komen, wilden ze de avond nog winnend afsluiten. Aan de andere kant was het voor Ruud en Arjan de taak de wedstrijd te beslissen. Arjan had met zwart op bord 2 weer een Aljechin op het bord getoverd. Dit keer met een doorschuif naar e5, waarop Arjan enthousiast zelf d4 speelde. Wat volgde was een rare partij, waarin zwart meer voordeel van de open lijn had. Tevens kon hij een dubbelpion forceren op de f-lijn, waardoor wit met dubbelpionnen op de f- en c-lijn kwam te zitten. Wit kon echter de open lijnen benutten. Na een afgeslagen remiseaanbod gooide wit een pionoffer in het spel, dat aangenomen werd. Wat niemand op dat moment zag is dat wit op dit moment mat in twee kon zetten. Echter voltooide wit zijn pionoffer, waardoor zwart met een actieve dame alles kon dichthouden. Nadat wit er nog een pion ingooide, en dit wederom tot niets uitliep, kon zwart het initiatief overnemen en al zijn stukken in de aanval zetten. Wit zag geen heil meer in de stelling en gaf op, waardoor de stand op een beslissende 1½ – 3½ kwam te staan. Na deze overwinning bood Ruud op bord 3 remise aan. Hij stond een pion achter, maar de stelling was compleet gelijk. De tegenstander, tevens wedstrijdleider accepteerde het aanbod. Zodoende kwam de eindstand te staan op een verrassende 2 – 4.

Een prachtig resultaat na het twijfelachtige begin tegen Putten, want Combinatie2 is in poule 4b één van de sterkste. Caïssa2 heeft nu de ogen gericht op andere zware kluiven (Lelystad3) en is bereid om alles te geven. Wat nu in ieder geval heerst, is euforie na deze mooie overwinning.


Caïssa2 valt tegen met 3 – 3 tegen jeugdteam

Ondanks het Essent-Toernooi in Hoogeveen konden Markus en Ruud toch meespelen in de eerste wedstrijd van het OSBO-jaar. Dat kwam goed uit, want zodoende kon Caïssa2 redelijk sterk voor de dag komen tegen PSV/DoDO4. Een jeugdteam, dus wisten we eigenlijk niet wat we konden verwachten. Op papier viel het allemaal bijzonder mee. Markus had een tegenstander van gelijke kracht. Ruud op bord 2 speelde tegen een jeugdspeler van 300 punten minder in rating. Ikzelf had een speler van 200 punten minder… Marc, Jacob en Anne hadden allemaal ratingloze spelers tegenover hen, dus daar kon weinig over gezegd worden. De spelers op 5 en 6 waren beide nog erg jong, en het was leuk om te zien dat ze tegen onze ervaren schakers mochten spelers.

En niet zonder succes. Anne werd door de kleine jongen tegenover zich weggespeeld. Uiteindelijk gebruikte de jongeling maar 15 minuten van zijn totale speeltijd van 75 minuten. Maar hartstikke leuk voor deze jeugdspeler om te winnen in zijn eerste echte OSBO wedstrijd. Minder leuk voor ons, want we stonden met 1 – 0 achter.

Dat werd rechtgetrokken door Marc op bord 4. Ondanks het feit dat hij een goede aanval op f7 heeft, moet hij een stuk toegeven. Echter zag zijn tegenstander later een schaakje over het hoofd, waarmee de toren gewonnen werd, en uiteindelijk het volle punt.

Jacob won zijn partij ook netjes, hoewel zijn jeugdige tegenspeler goed partij gaf, kwam hij op ervaring tekort 2 – 1. Markus en Ruud op bord 1 en 2 hadden veel meer moeite met hun tegenstanders. Ook de lange partijen die ze speelden in Hoogeveen speelde parten. Markus leek beter te staan, maar was niet bestand tegen een offer of h7 die zijn stelling vernietigde. Ruud had een gelijkopgaand duel die hij met moeite wist te winnen. Te meer omdat het laat begon te worden en de jonge tegenstander vermoeid werd 3 – 2.

En dus was het Arjan’s taak om de wedstrijd te beslissen. In een Aljechin kwam hij al snel goed te staan. Echter dwong de tegenstander een dameruil af. In het middenspel kon nog wel een pionnetje gewonnen worden, maar de druk nam toe. Door twee domme fouten op rij verloor Arjan een kwaliteit en een pion. Vervolgens werd de partij prima uitgespeeld en moest Arjan opgeven 3 – 3. Een tegenvallend resultaat, wetende dat op papier de tegenstander minder was. Maar nogmaals met jeugdspelers weet je het nooit.

Comments are closed.