Ronde 2

Kleine nederlaag voor team Caissa 2

Tegen PSV/DoDO was al gebleken dat Caissa 2 een moeilijk jaar zou krijgen in de derde klasse. Tegen de mindere goden in de klasse moet dan gewonnen worden, en dat is nou juist wat zij verzuimden in Putten. Marc verloren, Auke-Jon verloren, Arjan verloren, Anne verloren. Degenen die juist vorig jaar zo excelleerden, gingen goed nat.

De wedstrijd die volgde was tegen Nunspeet. Een directe rivaal die al jaren tussen de tweede en de derde klasse zwemt. Momenteel vertoeven zij al enkele jaren in de derde klasse, maar dat betekende niet dat zij zwak waren. Met een sterk zestal kwamen zij naar Elburg reizen. Onder hen, oud-Caissa-lid Henk Strating, die nog steeds een goede pot kan spelen. Hij speelde op bord 3 tegen Markus. Op bord 1 en 2 speelden Marc en Arjan. Achter Markus completeerden Auke-Jon, Tammo en Jacob het team.

Dat het een moeilijke avond zou worden, werd al snel duidelijk. Het eerste uur werden er geen kadootjes weggegeven en werd rustig afgewacht tot de fouten van de tegenstanders. Na twee uur spelen kwamen die dan ook, in het nadeel van Tammo, die in zijn partij in de verdrukking komt. Een zwakke koningsstelling zorgt ervoor dat hij een kwaliteit moet offeren. Als hij daarna ook nog in een penning komt, wat hem een toren kost, geeft hij op. 1 – 0 voor Nunspeet.

Jacob stond op dat moment al een stuk minder. Arjan stond tevens slecht nadat hij, ongeduldig geworden van het tamme spel van zijn tegenstander, te vroeg probeerde de boel open te breken. Dit ging ten koste van zijn hele opbouw, en enkele pionnen. Marc bood toen, verrassend genoeg, remise aan, wat door zijn tegenstander snel werd geaccepteerd. Immers stond Nunspeet er goed voor. Vooral wanneer Markus, die een goede pot speelde, eeuwig schaak wordt gezet door Henk Strating. Jacob had toen ook al verloren, nadat hij een stuk had moeten geven. Het stond plotseling 3 – 1 voor Nunspeet.

De nederlaag werd beslist toen Arjan op moest geven. Hij probeerde nog een valletje te zetten, door een stuk te offeren, maar zijn tegenstander schaakte daar simpel overheen. Met een stuk minder zag hij er geen heil meer in, en schudde de hand. 4 – 1 voor Nunspeet.

Auke-Jon kon toen nog de eer redden. Hij stond iets beter en de tijd begon ook zijn tol te eisen bij zijn tegenstander, die prompt een dame weggeeft. Desondanks speelde hij verder, en toen Auke-Jon zelf ook een dame weggaf, stond het bijna gelijk. Nou ja, met nog 10 seconden op de klok, was er geen eer meer te behalen, en mocht Auke-Jon een overwinning bijschrijven. Helaas had het voor de einduitslag geen consequenties: 4 – 2.

Tegen Nunspeet, die op de meeste borden toch een betere speler had, is dat geen afgang. Als de topspelers van Caissa 2, Marc en Arjan, in ieder geval hun partijtjes gaan winnen, zal het ook wel goed komen met het team. Want daar ligt op dit moment de zwakte. De volgende wedstrijd is tegen Combinatie 2, waar Caissa over het algemeen goed tegen speelt. We houden onze vingers gekruisd.

AM

Caïssa 2 Nunspeet 2 4
1. M. Land 1724 E. van den Eijkel 1786 ½ ½
2. A. Mulder 1726 J. Nederpel 1741 0 1
3. M. Voulon 1699 H. Strating 1640 ½ ½
4. A.J. van der Velde 1703 H. Veenstra 1596 1 0
5. T. Kamminga 1543 W. Bruijnes 1585 0 1
6. J. Kroese 1380 G. van Aalderen 1593 0 1

 

Ronde 2
Denk en Zet 2 PSV DoDO 3j 2 4
Schaakstad 6 Heerde
VSG 3 De Combinatie 2 4 2
Caïssa 2 Nunspeet 2 4

 

Stand 3e klasse B na 2e ronde
1. Heerde 4
2. Nunspeet 4
3. PSV DoDO 3 jeugd 2 6
4 VSG 3 2
5 Schaakstad 6 2 5
6. Denk en Zet 2 2 5
7. De Combinatie 2 0
8. Caïssa 2 0 4

 

Geef een reactie