PAS OP! Oscar Zecha komt eraan!!

Het Peter Verburg rapid schaaktoernooi, 25 min. p.p.p.p, zondag 26 november in Terwolde. Oscar doet mee in groep C, met 5 volwassenen en 2 kinderen van 11 jr. Zijn eerste toernooi en hij heeft er zin in!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Oscar (net 6 jr.) is wit en zijn tegenstander is de senior schaker Hans Molenveld (zie foto boven) die aan zet is met zwart. In een eerder stadium heeft zwart “geofferd” om de witte koning aan te kunnen vallen.

 

 

 

 

 

 

 

Er volgt:
…, Le4
De2, Lf5
Lh4, Db6
Lf2, Pc6

 

 

 

 

 

 

 

Oscar speelt na enig nadenken:
d5!, Pd4
Lxd4, Dxd4+
Dan moet hij even rekenen en vind de juiste zet Kh1 tot grote opluchting van zijn vader die allerlei gevaren en valkuilen ziet! Zoals Tf2 en de toren op a1 valt of Df2 en de loper op c4 gaat eraan.
Er volgt…., Le7

 

 

 

 

 

 

 

Lxa6, Dxd5 na een vrijpion te creëren volgt slim een dameruil
Dc4, Dxc4
Lxc4, Tb8
Ta2 dekt de 2e rij!, Tc8
La6, Tb8

 

 

 

 

 

 

 

Pe3, Lc5
Pxf5, exf5
Txf5 (zonder angst), Tb1+
Kg2, Tg1+

 

 

 

 

 

 

 

Kf3 en na Tf1+ geeft zijn tegenstander op…de loper zal de toren slaan.

Volwassen spel en onbevreesd. Wat verder opviel is dat zijn eindspeltechniek al vergevorderd is tot verbazing van velen. Ook in verloren posities geeft hij niet op en weet hij het zijn volwassen tegenspelers verdraaid lastig te maken met gemene trucjes die ze duidelijk niet van hem verwachten.

Uiteindelijk scoort Oscar 3,5 uit 7!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Opgepast dus clubgenoten, nu zijn zwemdiploma A is behaald zal Oscar op donderdag weer bij ons komen schaken. Net als zijn pa vluggert hij ook graag. Folke heeft zich bereid getoond om met mij verder ons jongste schaaktalent te trainen…wij hopen tot grote hoogtes…

Espen, een trotse vader.

Comments are closed.