14 februari 2018

De Borchstee schaakkampioen in Elburg

ELBURG – Bij het schaakkampioenschap voor basisscholen in Elburg is het eerste team van De Borchstee kampioen geworden. Vanaf het begin voerden zij al de bovenste posities in. Sterke tweede werd Agnieten 7, nadat zij in de slotronde in een rechtstreeks duel met de uiteindelijk nummer drie, met het tweede team van Het Sterrenlicht uit ’t Harde remise overeen kwamen. Uiteindelijk ging de tweede plaats, na herberekening van de overige resultaten, toch naar Agnieten 7.
In het duel om posities in de subtop, speelden in de slotronde Agnieten 5 en Agnieten 2 tegen elkaar. Hierbij werd de eindstand bepaald met voor Agnieten 5 een vierde plaats en voor Agnieten 2 een vijfde plaats.

Voorafgaand aan het kampioenschap heeft schaakclub Caïssa Elburg schaaklessen gegeven, gedurende 7 weken aan Het Sterrenlicht in ’t Harde en 5 weken aan Agnieten in Elburg.
Het kampioenschap werd ondersteund door 5 clubschakers en een leerkracht. Zij beslisten telkens na een speeltijd van 22 minuten over de uitslagen.
Het toernooi volgde een vooraf vastgesteld wedstrijdschema en in de slotronde werd een Zwitsers weerstandsysteem toegepast.

Vooral de grote belangstelling van ouders/begeleiders viel op. Zij mochten van zeer nabij de spannende ontwikkelingen volgen.
De deelnemers werden door de schaakclub uitgenodigd om vanaf heden zich aan te melden bij de schaakclub. Speelavond is donderdag van 19.00- 20.00 uur in MFC ’t Huiken Elburg

1. De Borchstee 1            21,5
2. Agnieten 7                    19
3. Het Sterrenlicht            19
4. Agnieten 5                    18
5. Agnieten 2                    16,5
6. Agnieten 4                    16,5
7. De Borchstee                15,5
8. Agnieten 1                    15
9. Agnieten 3                    14
10. Het Sterrenlicht          12,5
11. Agnieten 6                  8,5


 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.