Basisschool het Sterrenlichtkampioen schoolschaak van Elburg

Basisschool het Sterrenlicht uit ’t Harde werd deze week kampioen schoolschaak van Elburg. Er namen 10 viertallen deel plus 7 wisselspelers.

Het kampioenschap werd bezocht door 3 basisscholen, Het Sterrenlicht met 1 viertal, Prins Willem Alexander met 2 viertallen en Agnieten met 7 viertallen.

Er werden 6 rondes gespeeld waarin de paring werd bepaald door de speelsterkte. Dit jaar waren er meer deelnemers van 6 en 7 jaar die eerder een paar schaaklessen in ’t Huiken hadden ontvangen van een schaaktrainer.

De uiteindelijke kampioen, het Sterrenlicht, had zich goed voorbereid door inzet van een ervaren schaker.

Tweede plaats was er op geringe achterstand het viertal van Agnieten 1, terwijl Agnieten 4 de derde plaats voor zich opeiste.

Al met al een geslaagd toernooi met veel belangstelling van (groot)ouders en leerkrachten.

De organiserende schaakvereniging Caïssa Elburg heeft van scholen verzoeken ontvangen voor schaaklessen op school. De vereniging wil graag van de belangstellende scholen weten hoeveel schaaklessen zij op hun school willen. Deze lessen kunnen vanaf september 2019 worden gegeven door bekende en ervaren landelijke schaaktrainers. Uitgangspunt is hier de hoofdkeuze tussen 10 of 30 lessen per jaar. Al het benodigd schaakmateriaal en werkboeken kunnen worden aangeleverd. Hierover kan contact gezocht worden met de schaakvereniging.

Comments are closed.